Λ. Διβάνη: «Τζαμπατζής» ο 19χρονος που πήδηξε από το τρόλεϊ

Το τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον ελεγκτή του τρόλεϊ σχολιασε η συγγραφέας και ιστορικός Λένα Διβάνη στο twitter:

«Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό», έγραψε χαρακτηριστικά η Λένα Διβάνη.

Οι αντιδράσεις από τους χρήστες του Διαδικτύου δεν άργησαν να έρθουν με κάποιους να εκφράζουν την αντίθεσή τους με τη δήλωση της συγγραφέως,

διαμαρτυρόμενοι έντονα για το γεγονός ότι η ιστορικός χαρακτήρισε «τζαμπατζή» ένα νεκρό παιδί.

Η ίδια, απάντησε στους επικριτές μέσω Facebook:

«Ειναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπαρχει σε ολο τον κοσμο χωρις εξαιρεση) ειναι ρουφιανια, κατεληξε σ’ αυτο το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πετρος Τατσόπουλος έγραψε στο facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».

Και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης υποστήριξε την κα Διβάνη δηλώνοντας αντίθετος στο «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα». «Μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους», λέει ο κ. Χωμενίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα