ΔΝΤ: Χωρίς τον Π.Τόμσεν η Τρόικα στο Παρίσι – Νέος επικεφαλής ο Ρίσι Γκογιάλ

[UPD] «Επιλεγμένα στελέχη» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χωρίς τη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν, θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες των ελληνικών Αρχών με την τρόικα στο Παρίσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι επικεφαλής του ΔΝΤ στις συνομιλίες θα είναι ο Ρίσι Γκογιάλ.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ,

κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες συνομιλίες των εκπροσώπων της τρόικας με ομάδα Ελλήνων υπουργών στο Παρίσι, ο κ. Ράις τόνισε ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι τις «προπαρασκευαστικές συζητήσεις» στη γαλλική πρωτεύουσα θα ακολουθήσει αποστολή της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στην Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι οι συνομιλίες στο Παρίσι θα διεξαχθούν μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχώνκαι υπογράμμισε ότι από πλευράς ΔΝΤ θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και λόγω των νέων του καθηκόντων δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει «να παρακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Όλα έτοιμα για το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι

Για το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι είναι πλέον έτοιμη η κυβέρνηση μετά και την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου της οποίας προήδρευσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της επόμενης εβδομάδας καθώς, όπως διαπιστώθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη, η μεγάλη πλειοψηφία των υποχρεώσεων της χώρας, σχεδόν το 80% του συνόλου, έχει εκπληρωθεί.

Στη σύσκεψη, που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, δεν συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθηθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά μελετήθηκαν λεπτομερώς οι δράσεις και οι εκκρεμότητες του κάθε υπουργείου.

Η «ομάδα διαπραγμάτευσης» που θα βρεθεί στο Παρίσι παρουσίασε στοιχεία και εκκρεμότητες.

Τα «κόκκινα» δάνεια παραμένουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης υπάρχει «συζητήσιμη» πρόταση από την τρόικα για τα επιχειρηματικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν έγινε νέα αναφορά στις περίφημες φοροελαφρύνσεις διότι η προβολή τους «θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ», ούτε για το θέμα των 6.500 απολύσεων που απομένουν να γίνουν στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ το ΥΠΟΙΚ άφησε χθες με ανακοίνωσή του ανοικτό παράθυρο για βελτιώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα ανοίκιαστα αλλά χωρίς να τις προσδιορίσει χρονικά.

Σύμφωνα εξάλλου με διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε στη σύσκεψη πωςδεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων, όπως και κανένα θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και απειλής των κατοικιών φτωχών και μεσαίων οικογενειών. Επίσης, για τις απολύσεις στο Δημόσιο, διεμήνυσε πως «σημασία έχει να δώσουμε το μήνυμα στον δημόσιο υπάλληλο ότι δεν πρέπει να φοβάται, αλλά να προσφέρει στην προσπάθεια για ανάκαμψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα