Κυβέρνηση: Απορία ψάλτου…βηξ! – Πρόβλημα μεγάλο η αποτυχία σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Αδύνατο να συγκεντρωθούν 2 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις φέτος, έπειτα από το “στήσιμο” που “έφαγε” η ελληνική πλευρά από τους Ρώσους, άσχετα με το ποιός έχει την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Αν και σε όλους είναι γνωστό, ότι οι Αμερικανοί δεν ήθελαν με τίποτα, όπως και ότι στην Ε.Ε έβαλαν τελικά το …χεράκι τους, επισείοντας στους Ρώσους τον κίνδυνο παρέμβασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η κυβέρνηση, είτε της αρέσει είτε όχι, είναι γεγονός ότι βρίσκεται τώρα στο…καναβάτσο των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης που δικαίως, ομιλεί για φιάσκο. Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές με

τον Μίλλερ, όσο και οι δηλώσεις “βεβαιότητας” του κ.Σ.Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι πολύ πρόσφατα και δεν ξεχνιώνται.

Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, τυχόν υστέρηση των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να καλυφθεί σε ποσοστό 50% από πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Η εξέλιξη, μάλιστα, συμπίπτει χρονικά με την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σπεύδουν να επισημάνουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος έως τα τέλη του έτους για να ξεδιαλύνει το σκηνικό στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και να αποφευχθούν τυχόν πρόσθετα μέτρα.

Η “παγωμάρα” στο οικονομικό επιτελείο, γίνεται προσπάθεια να “σπάσει” , με μία κίνηση μάτ στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Συζητιέται η φυγή προς τα εμπρός με ταχύτερες διαδικασίες στην αποκρατικοποίηση του 35% των ΕΛΠΕ , του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, με παράλληλο αίτημα στην τρόικα να μετατεθεί στο 2014 ποσό 700 εκατομμυρίων ευρω από τους στόχους του προγράμματος αποκρατικοποίησης για το 2013.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 2,5 δισ. το 2013, εκ των οποίων τα 2,2 δισ. ευρώ θα προέλθουν από πώληση ΔΕΚΟ και άλλα 342 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα