Κύπρος: Θα προσλάβει άλλο διεθνή οίκο για να αναλύσει την έκθεση της Pimco για τις τράπεζες

H συντονιστική επιτροπή που μελετά το διαγνωστικό έλεγχο για τις τράπεζες, που διενεργεί η αμερικανική εταιρεία Pimco, ενδεχομένως να προχωρήσει στην επιλογή άλλου διεθνούς οίκου, ο οποίος θα τη βοηθήσει στην επιλογή της καλύτερης μεθοδολογίας για την ανάλυση της έκθεσης.

Η επιλογή της συμβουλευτικής εταιρείας αναμένεται να αποφασισθεί αύριο σε τηλεδιάσκεψη των

δέκα μελών της Συντονιστικής Επιτροπής που προέρχονται από την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και εκπροσώπους των διεθνών δανειστών.

Η διαφορά απόψεων μεταξύ των μελών ως προς την επιλογή της καταλληλότερης μεθοδολογίας οδήγησε στην αδυναμία της Συντονιστικής Επιτροπής να καταλήξει στο ακριβές ποσό που χρειάζονται οι κυπριακές τράπεζες για ανακεφαλαιοποίησή τους.

To Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων –επικαλούμενο κυβερνητική πηγή την οποία δεν κατονόμασε– μετέδωσε ότι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τρεις διεθνείς συμβουλευτικοί οίκοι για να αναλάβουν το έργο της επιλογής της καταλληλότερης μεθοδολογίας.

Το πρακτορείο μετέδωσε επίσης ότι λόγω της στενότητας των χρονικών περιθωρίων δεν θα ακολουθηθεί η διαδικασία των προσφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα