ΚΥΠΡΟΣ: Έλληνες και Ρώσοι επιχειρηματίες καλούν τους βουλευτές να πουν “ΝΑΙ” απόψε στο κούρεμα

Έκκληση προς τους βουλευτές να ψηφίσουν την δανειακή σύμβαση με το «κούρεμα» πραγματοποίησαν Κύπριοι επιχειρηματίες , ενώ ένας επιχειρηματίας από την Λεμεσό αντιπρότεινε να προχωρήσουν σε εσωτερικό δανεισμό με το ίδιο επιτόκιο ( 2,5% ) που θα δανειστεί η Κύπρος από τον μηχανισμό της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός επιχειρηματίας

κ. Νίκος Σιακόλας σε δηλώσεις του στο Σίγμα κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν.

Μάλιστα, ανέφερε «ικετεύω», διότι δεν μπορώ να διανοηθώ το μέγεθος του χάους και της καταστροφής που θα προκληθεί αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επιχειρηματίας κ. Παύλος Φωτιάδης δήλωσε ότι, ανεξάρτητα από το αν ψηφιστεί ή όχι η σύμβαση, η εμπιστοσύνη δεν ανακτάται με την απόρριψη του νομοσχεδίου.

Σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί, συμπλήρωσε, η χώρα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, οι επιχειρηματίες έχουν καταθέσει προτάσεις με κίνητρα στην κυβέρνηση προκειμένου να μην προκληθεί φυγή των καταθέσεων, αλλά δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερες λεπτομέρειες.

Πρόταση για εσωτερικό δανεισμό

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο επιχειρηματίας από την Λεμεσό, κ. Νικολαϊδης, πρότεινε αντί «κουρέματος» να εξασφαλιστεί το ίδιο ποσό ( 5,8 εκατ. ευρώ ) με δανεισμό από τους καταθέτες , με το ίδιο επιτόκιο 2,5% που θα δανειστεί η Κύπρος το υπόλοιπο ποσό από τον μηχανισμό. Όπως είπε , οι καταθέτες, ξένοι και ντόπιοι να δώσουν το ποσό με 2,5% για πέντε χρόνια.

Όχι στον πανικό, λέει Ρώσος επιχειρηματίας

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο Ρώσος επιχειρηματίας στην Λεμεσό κ. Ντιμίτρι Πλοκόφ είπε ότι, «οι επιπτώσεις από το «κούρεμα» θα είναι τεράστιες για όλους. Η Κύπρος θα είναι η πρώτη χώρα που θα εισάγει τέτοια φορολογία και η εικόνα της έχει αμαυρωθεί. Οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση και την κρίση και δεν χρειάζεται να πανικοβληθούν. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο πρόεδρος θα πρέπει να δοθούν εγγυήσεις στους καταθέτες είτε, με ομόλογα, είτε με έσοδα από το φυσικό αέριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ NEWMONEY

Keywords
Τυχαία Θέματα