ΚΥΠΡΟΣ: Θετική η έκθεση της τρόικας – Ανοίγει ο δρόμος για την δόση 1,5 δισ. ευρώ

[UPD] Το πρόγραμμα της Κύπρου είναι σε σωστή “τροχιά”, και όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί, υπογραμμίζει η τρόικα στην πρώτη έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος αναπροσαρμογής. Οι κυπριακές αρχές έχουν προχωρήσει σε αποφασιστικά βήματα για την σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού τομέα και ήδη χαλαρώνουν σταδιακά οι περιορισμοί, αναφέρει.

Ωστόσο, τονίζει ότι οι προοπτικές παραμένουν “δύσκολες” και υπόκεινται σε αβεβαιότητες. Όπως αναφέρεται,

με βάση τις προβλέψεις, αναμένεται σωρευτική μείωση του ΑΕΠ κατά 13% στη διετία 2013-14.

Η έγκριση των συμπερασμάτων της έκθεσης αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί από το Eurogroup και το συμβούλιο του ΔΝΤ το Σεπτέμβριο, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση 1,5 δισ. ευρώ από τον ESM και περίπου 86 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Αναμένεται το “πράσινο φως” της τρόικας για την δόση 1,5 δισ. ευρώ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι διαβουλεύσεις των κυπριακών αρχών με τα μέλη της τρόικας επί του κυπριακού μνημονίου, με τη Λευκωσία να αναμένει θετική αξιολόγηση, ώστε στις 13 Σεπτεμβρίου το Eurogroup να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει αξιολόγηση που θα δίνει την εικόνα ομαλοποίησης της κατάστασης.

Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ βασικό η πρώτη αξιολόγηση να είναι θετική, γεγονός που, όπως σημείωσε, θα βοηθήσει στην επανάκτηση της αξιοπιστίας και του κύρους της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα