Τράπεζες – Κύπρος: Κινήσεις να «ζεσταθεί» η αγορά κατοικίας

Προσπάθειες αναθέρμανσης της στεγαστικής αγοράς καταβάλλουν οι τραπεζίτες με την προσφορά δανείων με ελκυστικό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους πληρωμής. Η Τράπεζα Κύπρου επανέρχεται σε διαφημίσεις στεγαστικού δανείου, μια κίνηση που είχε γίνει αρχικά τον Οκτώβριο του 2013 μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης.Οι τράπεζες
εδώ και ένα χρόνο αποφεύγουν νέες δανειοδοτήσεις λόγω των κεφαλαιακών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, ενώ τα νοικοκυριά δεν προχωρούν σε δανειοληπτικά ανοίγματα, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει στην αγορά εργασίας και εξαιτίας των περικοπών στα εισοδήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, η Τράπεζα Κύπρου, που υπολογίζεται ότι ελέγχει πλέον το 40% της αγοράς, επανέρχεται στο κομμάτι των δανειοδοτήσεων προσφέροντας το στεγαστικό προϊόν μόνο σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του δανείου είναι το ποσό μέχρι €200.000, χωρίς αρχικά έξοδα, κυμαινόμενο συνολικό επιτόκιο 4,75%, αρκετά πιο κάτω από το 5,6% που ήταν το μέσο επιτόκιο για νέα στεγαστικά δάνεια που ίσχυε στην αγορά το καλοκαίρι του 2013.

Original article: ΤράπεζεςΚύπρος: Κινήσεις να «ζεσταθεί» η αγορά κατοικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα