ΚΥΠΡΟΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Πως είδε ο διεθνής τύπος τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην χώρα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα όλων των κυπριακών εφημερίδων.

Αναλυτικά οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων είναι:

«ΑΛΗΘΕΙΑ»: «ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ- Άνοιξε ο δρόμος για την αλλαγή».
«ΠΟΛΙΤΗΣ»: «ΠΗΡΕ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ- Την πόρτα της ΕΔΕΚ αλλά όχι του Λιλλήκα κτυπά ο Αναστασιάδης».
«Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ»: «ΦΑΒΟΡΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΚ- Συνεχίζεται η κούρσα των προεδρικών εκλογών μετά τη χθεσινή αναμέτρηση».
«Ο

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»: «Η ΣΤΕΨΗ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ- Σαφές προβάδισμα Αναστασιάδη έναντι Μαλά, υψηλά ποσοστά από Λιλλήκα».
«Η ΧΑΡΑΥΓΗ»: «ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ- Μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης των δημοκρατικών δυνάμεων έστειλε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς».

Γερμανικός τύπος:

Για τις κυπριακές εκλογές σημειώνει το Focus: «Πρώτα οι εκλογές, μετά η βοήθεια – η Κύπρος εκλέγει τον άνθρωπο των 17 δις ευρώ». Όπως σημειώνει το σχετικό ρεπορτάζ «εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, η Κύπρος εκλέγει σήμερα νέο πρόεδρο. Απογοητευμένη από τον αποχωρούντα πρόεδρο Χριστόφια, και η ΕΕ ελπίζει να υπάρξει μια νέα δυναμική στη Λευκωσία. Στο τραπέζι ένα πακέτο δισεκατομμυρίων. Ο χρόνος πιέζει».

Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Welt: «Προεδρικές εκλογές στο χρεοκοπημένο νησί. Η οικονομική κρίση και όχι η επανένωση είναι το θέμα σε αυτές τις εκλογές στην Κύπρο. Ο συντηρητικός αρχηγός κόμματος Νίκος Αναστασιάδης είναι το φαβορί. Η καγκελάριος Μέρκελ τον στηρίζει ανοιχτά».

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει: «Στο κόκκινο η αγωνία στην Κύπρο. Στη σκιά της επαπειλούμενης χρεοκοπίας οι Κύπριοι εκλέγουν σήμερα νέο πρόεδρο. Φαβορί θεωρείται ο συντηρητικός πολιτικός Νίκος Αναστασιάδης».

Keywords
Τυχαία Θέματα