ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Έγραψε ιστορία η Ξάνθη – Θα παίξει τελικό με τον Ολυμπιακό

Έγραψε ιστορία η Ξάνθη. Ο Ηρακλής αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, όμως η Ξάνθη πήρε αυτό που ήθελε στα Πηγάδια (0-0) και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς (1-0 «Καυταντζόγλειο), πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ματς της… λεπτομέρειας με τους δύο προπονητές να παρουσιάζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο ο Νίκος

Παπαδόπουλος να ρισκάρει. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων για ένα γκολ έγιναν ακόμη πιο δύσκολες από το 60ο λεπτό και μετά, αφού ο Ντιέγκο Ρομάνο αντίκρισε –σωστά- δεύτερη κίτρινη κάρτα. Για απευθείας κόκκινη φωνάζουν στον Ράνο (56’) φωνάζουν στον «Γηραιό».

Μικροεπεισόδια περίπου 20λεπτά πριν την σέντρα στην αναμέτρηση σημειώθηκαν στην κερκίδα των οπαδών της Ξάνθης, όταν οπαδοί του Ηρακλή επιχείρησαν να μπουν. Η κατάσταση ηρέμησε, όμως στο 65’ υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή καθώς οι οπαδοί των φιλοξενούμενων λίγο έλειψε να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

Έχοντας πάρει τη νίκη από το πρώτο παιχνίδι (3-0) ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό του ήδη στο μεγάλο τελικό.

Έτσι, ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που δημιούργησε φάσεις για γκολ αλλά αυτό ήρθε προς το τέλος του αγώνα, στο 88ο λεπτό.

Ο Απόλλωνας είχε ανοίξει το σκορ στο 43ο λεπτό με τον Ανγκούλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα