Κρήτη: Τρεις συλλήψεις και 31.000 ευρώ πρόστιμα για διακίνηση απομιμητικών προϊόντων

11:53 9/4/2024 - Πηγή: BankWars

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί εμπορικών σημάτων. Κατά την επιχείρηση των αρμόδιων Αρχών κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.ά. στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ)

και του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (ΚΟΕ) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα προαναφερθέντα αδικήματα, καθώς σε καταστήματα τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.295 προϊόντα όπως υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λπ, τα οποία έφεραν πλαστά σήματα, που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών.

Από το κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 30.750 ευρώ, ενώ το ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 825.519 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Keywords
Αναζητήσεις
kriti-treis-syllipseis-kai-31000-evro-prostima-gia-diakinisi-apomimitikon-proionton.htm
Τυχαία Θέματα