Κρήτη: Προβλήματα στα Χανιά από την έντονη βροχόπτωση

11:02 5/5/2023 - Πηγή: BankWars

Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Χανίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σε παραλιακές περιοχές, όπου από την έντονη βροχή μεταφέρθηκαν φερτά υλικά και χώμα στις παραλίες. Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβλήθηκε για να μείνει ανοιχτό το αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο μέχρι στιγμής λειτουργεί χωρίς προβλήματα στις πτήσεις.

Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις παραλίες, Καλαθά και Τερσανά Ακρωτηρίου, ενώ κάποια αναφέρθηκαν στις περιοχές Στέρνες και Μουζουρά, καθώς και σε σημείο του οδικού δικτύου προς Μαράθι, όπου

και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Χανίων.

Κλειστό και από τις δύο εισόδους είναι σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις μετεωρολογικές προγνώσεις για ασταθή καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και εντός του φαραγγιού.

Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, ιδίως στα δυτικά τμήματα του νησιού, όπου σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο χρειάζεται προσοχή από τους πολίτες.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα