Κρήτη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 38χρονος, ελεύθερος ο 36χρονος για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 38χρονος Κρητικός, ο οποίος μεταξύ άλλων διώκεται ποινικά για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε βαθμό κακουργήματος, αναφορικά με την επίθεση και την καταδίωξη των Γερμανών τουριστών την περασμένη Παρασκευή. Έως τότε ο 38χρονος θα παραμείνει στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Διονύση Βέρρα, η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής,  ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι

κατά τη διάρκεια του επεισοδίου βγήκε μαχαίρι και ότι οι Γερμανοί τουρίστες χτυπήθηκαν. Μάλιστα, τόνισε ότι στη δικογραφία δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για μαχαίρι.

Αξίζε να σημειωθεί ότι ο 38χρονος φέρεται ότι υποστήριξε πως ο Γερμανός τον χτύπησε στη μύτη και του έσπασε το διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση. Παράλληλα δήλωσε ότι «αν το περιστατικό συνέβαινε μεταξύ Ελληνών δεν θα γινόταν όλο αυτό».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τοπικών μέσων, οι δύο Κρητικοί μήνυσαν τους Γερμανούς τουρίστες για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Φωτογραφίες με Καλάζνικοφ

Ο 36χρονος συνοδηγός στο αυτοκίνητο αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. Στις φωτογραφίες που ανέβαζε στο Facebook, πόζαρε με μαύρα γυαλιά και μπροστά σε όπλα. Και οι δύο, ήταν γνώριμοι στους αστυνομικούς, με ποινικό παρελθόν. Ο ένας για συμπλοκές και ο δεύτερος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα