Κρίσιμο Ecofin για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναζητούν μια συμβιβαστική λύση για τον τρόπο εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών, εντός του Μαρτίου.

«Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και προεδρεύων του Ecofin, Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, αναφερόμενος στον μηχανισμό εκκαθάρισης

τραπεζών (SRM).

«Δεν θα βγούμε από αυτό το δωμάτιο αν δεν υπάρξει συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας αξιωματούχος.
Ο Επίτροπος της Κομισιόν, M. Barnier, υποστήριξε ότι ο μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών χρειάζεται ρευστότητα από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας του, ενώ υποστήριξε ότι η δυνατότητα καθορισμού των αποφάσεων από τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης, πρέπει να είναι περιορισμένη.

Χθες, ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Disselbloem, δήλωσε ότι το συμβούλιο βρέθηκε πιο κοντά σε συμφωνία για την τραπεζική ένωση και τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης (χωρίς όμως να λάβει τελικές αποφάσεις, καθώς οι συζητήσεις θα επαναληφθούν σήμερα, Τρίτη.

Ενδεχόμενη συμφωνία για την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, θα αποτελέσει το τελικό βήμα προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, η οποία θα σημάνει έναν ενιαίο επόπτη για όλες τις τράπεζες της ευρωζώνης, όπως αναφέρει το Reuters.

Original article: Κρίσιμο Ecofin για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα