ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΚΟΥΒΕΛΗΣ: “Υπήρξε συννενόηση” – Η συμβιβαστική πρόταση Βενιζέλου

«Έγινε μια συνεννόηση» είπαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή, το μεσημέρι της Τετάρτης και προ της κρίσιμης σύσκεψης αργότερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω απ’ όλα τα ζητήματα που υπάρχουν» είπε ακόμη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Λίγες ώρες πριν το σημερινό,

κρίσιμο ραντεβού των τριών πολιτικών αρχηγών, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φώτης Κουβέλης θα ήθελε να είχε ανοίξει η ΕΡΤ πριν από τη σύσκεψη των τριών.

Αυτό ισχυρίζονται οι κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με τους οποίους ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν κοινό σημείο αναφοράς.

Όπως μεταδίδει το “parapolitika.gr”, ο Δημήτρης Σταμάτης έθεσε υπόψη του Φώτη Κουβέλη όλες τις λεπτομέρειες και τα σενάρια για τη νέα ΕΡΤ και όλα απορρίφθηκαν από την άλλη πλευρά.

Η ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προετοιμάζει δική του πρόταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, που ουσιαστικά θα καταγράφει αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τα τρία κόμματα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr η πρωτοβουλία Βενιζέλου θα περιλαμβάνει:

*Να επανέλθει η λειτουργία της ΕΡΤ ως είχε

*Με νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή να λήξουν οι συμβάσεις όσων έχουν δικαστικές αποφάσεις. Στην Ιπποκράτους επισημαίνουν πως στην ΕΡΤ υπάρχουν 384 εργαζόμενοι με αυτό το καθεστώς, οι οποίοι μπορούν να απολυθούν.

*Με μία γενναία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα ο πρωθυπουργός να καταργήσει όλες τις συμβάσεις της ΕΡΤ που έγιναν μετά τις 17 Ιουνίου 2012.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε δύο μήνες θα είναι στον αέρα το πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ, σύμφωνα με όσα σχεδιάζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Η νέα ΕΡΤ θα έχει προσωπικό περίπου 700 με 800 εργαζόμενους.

Το σχέδιο προβλέπει ότι θα υποχρεωθούν σε αποχώρηση από την ΕΡΤ όσοι έχουν δεύτερη δουλειά και ότι τα μουσικά σύνολα της δημόσιας τηλεόρασης θα καταργηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα