ΚΟΥΒΕΛΗΣ: “Καρφιά” για Βενιζέλο και το …περιβάλλον Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να πάει σε εκλογές τον Ιούνιο αλλά δεν το έκανε επειδή άλλαξε στάση ο Ευ. Βενιζέλος και πιέζαν και οι Ευρωπαίοι, είπε ο Φώτης Κουβέλης για τον τρόπο με τον οποίον χειρίσθηκε «το Μαξίμου» το θέμα της ΕΡΤ.

Μιλώντας

στους «Φακέλους» του ΣΚΑΪ χθες το βράδυ είπε ότι εάν ο κ. Βενιζέλος παρέμενε μέχρι τέλους συνεπής στη συμφωνία που είχαν κάνει οι δυο τους για άσκηση πίεσης στο θέμα της ΕΡΤ, «ο κ. Σαμαράς δεν θα πήγαινε σε εκλογές και θα βρισκόταν κοινά αποδεκτή λύση» -διευκρίνισε δε ότι αυτή η λύση σε καμία περίπτωση δεν θα εξέθετε τον πρωθυπουργό.

Κατά τον ίδιον, η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογες συμπεριφορές –π.χ. στο αντιρατσιστικο νομοσχέδιο όπου ο πρωθυπουργός είχε αγνοήσει τις ενστάσεις των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ακόμη, υπεράσπισε τον Αντώνη Μανιτάκη λέγοντας ότι κανένας υπουργός δεν του παρέδωσε στοιχεία από το υπουργείο του για την κινητικότητα ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του μ΄ αυτό που γίνεται τώρα στους δήμους τονίζοντας ότι η κινητικότητα και οι απολύσεις επιόρκων δεν έχουν καμία σχέση με τις απολύσεις χιλιάδων ικανών υπαλλήλων.

Ο κ. Κουβέλης άφησε και αιχμές για την λειτουργία του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, το οποίο μάλιστα διαχώρισε σαφώς και επιδεικτικά «από τη ΝΔ».

Οσο για τη σχέση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις φήμες για συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα