ΚΩΣ: Βρέθηκε λύση για το λιμάνι – Μετασεισμικά ρίχτερ ανησυχούν τους κατοίκους

Μια τσιμεντένια ράμπα θα κατασκευαστεί σύντομα για την προσωρινή αποκατάσταση του λιμανιού της Κω, καθώς μεγάλο μέρος στο εσωτερικό του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση από τα 6,6 Ρίχτερ.

Αυτό αποφασίστηκε, όπως έκανε γνωστό η ΓΓ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά την αυτοψία των λιμενολόγων του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών και των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, με την παρουσία του γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστου Λαμπρίδη και του γ.γ. Υποδομών, Γιώργου Δέδε.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο από εξειδικευμένους

δύτες, ο κρηπιδότοιχος του λιμανιού έχει αντέξει.

Προς το παρόν, η ενδο-δωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς και η σύνδεση με την Τουρκία, διεξάγεται από τον προβλήτα της ΔΕΗ, ενώ τα μεγάλα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που συνδέουν την Κω με τον Πειραιά προσεγγίζουν στο λιμάνι της Κεφάλου και στο Μαστιχάρι, κατά περίπτωση.

ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΖΩΗ – ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς επιστρέφει σιγά σιγά η ζωή στην Κω, πάντα όμως με τον φόβο δυνατών μετασεισμών.

Η εξέλιξη του φαινομένου είναι φυσιολογική, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι όμως παρακολουθούν το φαινόμενο. Ήδη, μηχανικοί και φορείς ελέγχουν ξενοδοχειακές μονάδες και δημόσια κτίρια, ώστε από τη Δευτέρα όλοι να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς.

Στις 20.09 του Σαββάτου καταγράφηκε μετασεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ιντστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο μετασεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, υπήρξε στην ευρύτερη περιοχή ένας ακόμη σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 20.25, δυτικά της Κω, στη θάλασσα μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω. Είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μεγάλο εστιακό βάθος, 140 χιλιόμετρα.

ΔΩΡΕΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Με εντολή του δημάρχου Κω Γιώργου Κυρίτση, από σήμερα και μέχρι την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης στο νησί, οι μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της Κω, με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, θα είναι δωρεάν.

“Είναι μία κίνηση στήριξης των πολιτών της Κω αλλά και μία έμπρακτη χειρονομία αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τους επισκέπτες μας που μας στηρίζουν και εμπιστεύονται την Κω για τις διακοπές τους”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος της Κω.

ΚΩΣ: Απαλλαγή των σεισμόπληκτων από τον ΕΝΦΙΑ για δύο χρόνια

Keywords
Τυχαία Θέματα