Πειραιώς: Επιβεβαιώνει τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για deal με τη Millennium

16:33 6/2/2013 - Πηγή: BankWars

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Πειραιώς και Millennium για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη με προηγούμενη κάλυψη από τον πορτογαλικό όμιλο BCP του συνόλου των κεφαλαιακών αναγκών της θυγατρικής της.

Σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα, βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της κατόπιν σχετικού ερωτήματος

από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά και οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει σύμφωνα με το νόμο το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει εξέλιξη για το παραπάνω θέμα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη due diligence που διενεργεί η Πειραιώς στη Millennium, βάση του οποίου θα προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της τελευταίας και επομένως το συνολικό ποσό που καλείται να βάλει ο πορτογαλικός όμιλος προκειμένου να αποχωρήσει από την Ελλάδα κατά το πρότυπο της Credit Agricole.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Millennium έχουν προσδιοριστεί από την ΤτΕ στα 399 εκατ. ευρώ και η BCP έχει καλύψει ήδη ένα μεγάλο μέρος τους.

Αν όμως, η BCP πουλήσει την Millennium θα πρέπει να καταβάλει και πρόσθετα κεφάλαια τα οποία θα λειτουργήσουν ως απόθεμα για μελλοντικές προβλέψεις στη διετία 2012-2014.

Το ύψους του extra capital buffer ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 275 εκατ. ευρώ, ποσό που εφόσον υπάρξει συμφωνία με την Πειραιώς θα καταβάλει η BCP στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τραπέζης Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα