Κωνσταντινούπολη: Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα. Η συνάντηση λαμβάνει χώρα στην Κωνσταντινούπολη και διεξάγεται στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που «ανέβηκαν» στο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Facebook, ο κ.

Τσίπρας συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, σε μια πιο εμφανώς… χαλαρή διάθεσή, την ώρα που απέναντί τους βρίσκεται το «βαρύ πυροβολικό» των Τούρκων. Και αυτό, καθώς ο κ. Ερντογάν συνοδεύεται από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεϊντούν Σινιργίογλου, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Ελλάδα.

Η σύνθεση της τουρκικής αποστολής «μαρτυρά» ότι οι γείτονες πήγαν στη συνάντηση, έτοιμοι για βαριά διπλωματία και με πρόθεση να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά διμερή -και όχι μόνο- θέματα. Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα νέο όραμα στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν για την ελληνική μειονότητα και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα