Κομισιόν: Θέλουμε λίστα με τα προαπαιτούμενα που θα εφαρμόσει η Ελλάδα

Στην αποσαφήνιση των προαπαιτούμενων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα προχωρούν από κοινού οι θεσμοί και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς για τις ελληνικές προτάσεις, αλλά και για το χρόνο επίτευξης συμφωνίας ο κ. Σχοινάς είπε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ θεωρεί πως οι ελληνικές θέσεις είναι ένα βήμα μπροστά

και μια καλή βάση για να υπάρξει πρόοδος.

«Γίνεται τεχνική εργασία ανάμεσα στους θεσμούς και τα κλιμάκια των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας πως στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην εβδομάδα. «Θέλουμε να δούμε τα προαπαιτούμενα μέσα σε μια λίστα», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως η Κομισιόν εργάζεται επί της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς για το εάν η ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή θα περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα ο κ. Σχοινάς δεν θέλησε να απαντήσει παραπέμποντας στο Eurogroup.

«Δεν θέλω να προδικάσω ότι δεν αντιστοιχεί στην Κομισιόν να προσδιορίσει» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα