ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

[UPD] Το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ, αποτελούν τα τρία βασικά θέματα για τα οποία η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να υπάρξει «πραγματική πρόοδος» προκείμενου να επανέλθει στην Αθήνα για τη συνέχιση της

αξιολόγησης.

Ηρητορική της τρόικα για δημοσιονομικό κενό 3 και πλέον δισ. ευρώ το 2015, απλά αποσκοπεί στην άσκηση πιέσεων για να ληφθούν αποφάσεις για τις αλλαγές στις συντάξεις και στις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου, όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά.

Τι κάνει η Αθήνα; Στο ΥΠΟΙΚ επεξεργάζονται διατάξεις που σχετίζονται με το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και τις οποίες έχουν λάβει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τις συνταξιοδοτικές παροχές. Η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση των πόρων αυτών, κάτι που νομοτελειακά θα συνοδευτεί είτε με μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών, είτε με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τα θέματα αυτά θα συζητήσουν Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος στην συνάντησή τους το μεσημέρι της Τρίτης (15.00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιδού το απέραντο φρενοκομείο! – Θα μας τρελάνουν με την τρόικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ φταίει για την εμπλοκή με την τρόικα – “Σύγκρουση” με Γ. Κουτρουμάνη

TO ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα – Διαψεύδει ο Χαρδούβελης – Βενιζέλος: Σκληρή η διαπραγμάτευση

Εντός των επόμενων 48 ωρών, δηλαδή έως την Τετάρτη, θα πρέπει να συντρέξουν εκείνες οι συνθήκες και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας, τονίζει η Κομισιόν απευθύνοντας τελεσίγραφο στην Αθήνα, προκειμένου η τελευταία να προλάβει τις κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι το τέλος του έτους (Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής), σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει ότι υπάρχει τελεσίγραφο, ωστόσο παραδέχεται ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επιστροφή της τρόικας.

Το βασικό αγκάθι μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης φέρεται να είναι το δημοσιονομικό κενό.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά Σαμαράς και Βενιζέλος προβληματίζονται για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων και τα εμπόδια που θέτουν και προγραμματίζουν -σύμφωνα με πληροφορίες- νέα συνάντηση ίσως και εντός της ημέρα.

Ευ.Βενιζέλος: Υπάρχουν δυσκολίες

“Είναι προφανές ότι υπάρχουν δυσκολίες, ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη και σκληρή” δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες.

Απέδωσε δε, μέρος της δυσκολίας “στη στείρα και αντιπαραγωγική εσωτερική πολιτική κατάσταση” καθώς, όπως είπε, σε αντίθετη περίπτωση “η διαπραγμάτευση θα ήταν ευκολότερη και τα αποτελέσματά της πιο προσιτά και απτά”.

“Χρειάζεται να καταλάβουν οι Ελληνες πως χωρίς εσωτερικό μέτωπο, συνεκτικό, χωρίς μία αλληλοκατανόηση και μία συστράτευση, δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους εθνικούς στόχους” δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

“Αυτό που παίζεται τώρα είναι το μέλλον της πραγματικής οικονομίας, κάθε εργαζόμενου, επιχειρηματία, άνεργου”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΕΛΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνάντηση Σαμαρά – Χαρδούβελη στο Μαξίμου

Keywords
Τυχαία Θέματα