Κομισιόν: Προαναγγέλει υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017

«Ηπιότερη ανάπτυξη» για την ελληνική οικονομία, βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2017, σε σχέση με τις προβλέψεις της το Φεβρουάριο, περίπου τρεις εβδομάδες πριν δημοσιοποιήσει τις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί απάντησε τα εξής: «Λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ.

Η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές προβλέψεις της το Μάιο και θα συμπεριλάβει τα στοιχεία της προσεχούς αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ηπιότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής το Φεβρουάριο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το ΔΝΤ προχώρησε στην επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο του Outlook για την Παγκόσμια Οικονομία, που παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, για το ΑΕΠ του 2016 το Ταμείο εκτιμά μηδενική πρόβλεψη από ανάπτυξη +0,1% που ήταν η πρόβλεψη του Οκτωβρίου 2016, με βάση τις νέες εαρινές προβλέψεις.

Για το 2017 προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ με ρυθμό 2,2% έναντι 2,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη και για το 2018 ανάπτυξη με ρυθμό 2,7%. Μεσοπρόθεσμα ωστόσο η αύξηση του ΑΕΠ υπολογίζεται στο 1% για το 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα