ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΠΡΟΟΔΟ Η ΑΘΗΝΑ

Η Κομισιόν διαμηνύει πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν μόλις η Ελλάδα σημειώσει πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Mina Andreeva, τόνισε πως «υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς που θέλουμε να δούμε πρόοδο, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που να έχουν οριστεί».

Η ίδια τόνισε πως «το Eurogroup είχε μια θετική συζήτηση για το μέλλον της αξιολόγησης του

ελληνικού προγράμματος και τα στάδιά της, αναφορικά με την ολοκλήρωση της. Θα χρειαστεί να σημειωθεί πρόοδος σε αρκετά θέματα, και ιδιαίτερα στο ζήτημα της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, της συλλογής των φόρων και άλλων κρατικών εσόδων”.

Υπενθύμισε ακόμη πως ο Επίτροπος για Οικονομικά Θέμα, Pierre Moscovici χαιρέτισε το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές έχουν την άποψη ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν άμεσα δεδομένης της επείγουσας φύσης τους και για να εξασφαλιστεί η άμεση ανάκαμψη της οικονομίας”.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ακόμη πως συνεχίζονται οι επαφές με τις ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογο μήνυμα είχε στείλει την περασμένη Παρασκευή προς την Αθήνα και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτάσσοντας την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει πρώτα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, και κατόπιν να διεξαχθεί η συζήτηση για την εποχή μετά το Μνημόνιο και την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε «νέα φάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα