ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Aυξάνεται το εισοδηματικό όριο στις 7.050 ευρώ

09:18 2/6/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Αύξηση του εισοδηματικού ορίου προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι αιτούντες το «κοινωνικό μέρισμα» αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Διευρύνεται στις 7.050 ευρώ – από 6.000 ευρώ που είναι τώρα – το εισοδηματικό κριτήριο. Επίσης, όλες οι αιτήσεις – τόσο αυτές που έχουν ήδη υποβληθεί και απορριφθεί όσο και αυτές που θα υποβληθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου οπότε και εκπνέει η προθεσμία, θα επαναξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα του

2013 που θα πρέπει να δηλωθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί «κοινωνικό μέρισμα» σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 320.000.

Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές μέχρι τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται.

Με βάση τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης αιτήσεων και την αξιολόγηση αυτών, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.
2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.
Υπενθυμίζεται ότι ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30η Ιουνίου.

Για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.

ΧΘΕΣ ΤΟ BANKWARS ΜΕΤΕΔΙΔΕ:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Δεύτερο κύμα χορήγησης – Ποιά κριτήρια αλλάζουν

Αύριο αναμένεται να επανακαθοριστούν τα κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος ενώ ήδη από προχθές το βράδυ, ολοκληρώθηκε και ο 2ος γύρος των αιτήσεων. Όσοι πήραν το πράσινο φώς, αναμένεται να εισπράξουν το επίδομα πιθανότατα την Τρίτη 10 Ιουνίου.

Συνολικά, σε αυτή τη 2η δόση του κοινωνικού μερίσματος, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να διαθέσει ποσό που δεν θα ξεπεράσει τα 106 εκατομμύρια ευρώ. Αν προστεθούν και τα 133 εκατομμύρια ευρώ που έχουν καταβληθεί από τις 10 Μαίου στους δικαιούχους, το συνολικό ποσό ανέρχεται πλέον κοντά στα 240 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διαθέσει συνολικά 450 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί έχουν φτάσει στις 450.000.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές κριτηρίων, δύο θέματα εξετάζονται:

Η επανεξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έτσι ώστε ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι να εξεταστεί αν δικαιούνται το μέρισμα με βάση τα εισοδήματα του 2013. Προς το παρόν, η χορήγηση του μερίσματος γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2012.Η αύξηση του εισοδηματικού ορίου. Προς το παρόν, το όριο διαμορφώνεται στις 6000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης αυτού του ορίου στις 6500 ή στις 7000.

Original article: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Aυξάνεται το εισοδηματικό όριο στις 7.050 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα