Κοιμηθείτε ήσυχοι. Η ΕΚΤ δε φεύγει από την τρόικα…

23:37 4/3/2013 - Πηγή: BankWars

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί από τη λεγόμενη τρόικα των διεθνών δανειστών η οποία επιβλέπει τα προγράμματα διάσωσης των κρατών της Ευρωζώνης, δηλώνει στο Dow Jones Newswires πηγή με γνώση του θέματος.

Δημοσιεύματα σε γερμανικές εφημερίδες που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ

εξετάζουν την απόσυρση της κεντρικής τράπεζας από την τρόικα εν μέσω ανησυχιών για τις πιθανές απειλές στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης.

Τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή και η ιδέα ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αποσυρθεί από την τρόικα είναι “τελείως λάθος”, δηλώνει η πηγή στο πρακτορείο.

Η ίδια πηγή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έγιναν τέτοιες συζητήσεις στις εθνικές κεντρικές τράπεζες, αλλά πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο θέμα δεν συζητήθηκε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Η γερμανική Handelsblatt ανέφερε σήμερα ότι ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτης της Ευρωζώνης ανησυχούν πως η ΕΚΤ έχει εμπλακεί υπερβολικά στη δημοσιονομική πολιτική των κρατών που χτυπήθηκαν από την κρίση κάτι που δεν προβλέπεται από την εντολή της.

“Η δυσαρέσκεια είναι τόσο μεγάλη ώστε κάποια υψηλού προφίλ μέλη της ΕΚΤ εξετάζουν την έξοδο από την τρόικα”, αναφέρει από την πλευρά της η Die Welt επικαλούμενη άτομο με γνώση της κατάστασης.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα