Κ.Μητσοτάκης: Δεν αρκεί η μείωση του χρέους – Επενδύσεις και μείωση φόρων χρειάζεται η Ελλάδα

«Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την απομείωση του χρέους, η παραγωγική Ελλαδα στενάζει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Μεταμόρφωση,επικρίνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο χθεσινό Eurogroup.

«Δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο, το προσδιορίζω ρητά

και κατηγορηματικά» τόνισε,μιλώντας αργότερα στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης.Όπως είπε, κανείς σήμερα δεν μιλάει για απολύσεις στο Δημόσιο. «Με την εξαίρεση των περιπτώσεων παράνομων διορισμών ή ακραίων πειθαρχικών παραπτωμάτων, που δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μου, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να έχουν θέση στο Δημόσιο»

«Η απομείωση του χρέους είναι καλοδεχούμενη, από μόνη της όμως δεν είναι επαρκής για να θέσει την Ελληνική οικονομία σε μια διατηρήσιμη τροχιά ανάπτυξης» επισήμανε ο Πρόεδρς της ΝΔ και επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας. Ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορεί να ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές της παραγωγικής Ελλάδας. Ένα σχέδιο, το οποίο από μόνο του θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης».

Αν δεν υπάρχει πλούτος, είπε, δεν μπορεί και να συντηρηθεί το κράτος, δεν μπορούν να πληρωθούν μισθοί, δεν μπορούν να πληρωθούν συντάξεις. Και ο πλούτος παράγεται μέσα από τις επενδύσεις. Εγώ χρησιμοποιώ τον όρο ιδιωτικές επενδύσεις, όχι ξένες επενδύσεις. Οι ξένες επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες και απαραίτητες αλλά δεν θα λύσουν από μόνες τους το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως «όλοι ξέρουμε ότι με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ο καθένας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μειώσει την φορολογητέα ύλη. Εάν οι φορολογικοί συντελεστές μειωθούν – και εγώ είμαι αποφασισμένος να κινηθώ σε αυτήν την κατεύθυνση – θα πρέπει να βελτιωθεί, ταυτόχρονα, και η φορολογική συμμόρφωση. Θα πρέπει στους πραγματικούς ελέγχους – και όχι τους εκβιαστικούς ελέγχους – όποιος πραγματικά φοροδιαφεύγει, να υποστεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή τους στη Μεταμόρφωση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγω για ένα δήμο «στον οποίο είναι συγκεντρωμένες πολλές παραγωγικές ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις οι οποίες, σήμερα, αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα. Όχι μόνο την υπερβολικά υψηλή φορολόγηση και το υψηλό κόστος ενέργειας, αλλά και την έλλειψη ξεκάθαρων χρήσεων γης».

Keywords
Τυχαία Θέματα