ΚΚΕ-Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: “Κατηγορώ” για Σαμαρά, Αναστασιάδη – “Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες για διαπραγματεύσεις με την τρόικα”

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εκδήλωση του ΚΚΕ, για τα 61 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, στη Νίκαια, στάθηκε στα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, λέγοντας ότι οι εξελίξεις οδήγησαν στο να σκορπιστούν σαν τραπουλόχαρτα οι αυταπάτες για τα περί ευημερίας μέσα στην ΕΕ.

«Κανένα κόμμα, ανεξάρτητα από τις προθέσεις

του, δεν μπορεί να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού» είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «η κρίση δεν μπορούσε να αποφευχθεί, ενώ η Κύπρος είναι στο Μνημόνιο από το 2011».

«Το ‘όχι’ της Κυπριακής Βουλής δεν είχε καθαρό περιεχόμενο, γιατί αυτό συνδέεται με ριζική αλλαγή πλεύσης» είπε η κ. Παπαρήγα, επικρίνοντας ταυτόχρονα τόσο τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά όσο και τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη για προσαρμογή στις επιταγές της ΕΕ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί σπέρνει αυταπάτες στον λαό περί διαπραγμάτευσης.

Η λαϊκή γραμμή συσπείρωσης και πάλης δεν μπορεί να σταθεί «επιδερμικά και ηθικολογικά» μόνο σε πρόσωπα, ακόμα και σε κόμματα, αλλά πρέπει να υπολογίσει ποια ταξικά συμφέροντα συγκρούονται, ενώ η γραμμή συσπείρωσης, αντιπαράθεσης και ρήξης πρέπει να είναι η αντιμονοπωλιακή-αντικαπιταλιστική και να βασίζεται στην Λαϊκή Συμμαχία.

«Η Λαϊκή Συμμαχία πρέπει να έχει στόχο την αλλαγή τάξης στην εξουσία, το ΚΚΕ θα συμμετέχει στην συμμαχία μέσω των μελών του και δεν θα ζητήσει από αυτήν να υιοθετήσει το πρόγραμμά του» είπε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι η έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και η ανατροπή της εξουσίας του, και η μονομερής διαγραφή του χρέους, είναι ριζοσπαστικές θέσεις που όμως δεν ταυτίζονται με το Πρόγραμμα του ΚΚΕ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

«Ο Νίκος Μπελογιάννης δίδαξε όχι μόνο με τον θάνατό του, αλλά και με την ζωή του, ότι κρινόμαστε κάθε μέρα» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η στάση του Μπελογιάννη αποτελούσε συνειδητή επιλογή. «Διάλεξε τον θάνατο γιατί αγαπούσε την ζωή”

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι ο Μπελογιάννης έγραψε μελέτη με κάφτρες σπίρτων όντας κρατούμενος στα κελιά της Ασφάλειας και τόνισε ότι «συνδύαζε το όπλο με την πένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα