ΚΚΕ – Θ.Παφίλης: Προσκυνήσατε και υποταχθήκατε τον καπιταλισμό και τα μνημόνια

Η κυβέρνηση «συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την οικονομική κρίση», είπε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε «ευκλείδειο θεώρημα» την αναφορά του κ. Τσακαλώτου ότι «διαφωνούμε με το ΚΚΕ

για το πώς πάμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό».

«Εμείς δίνουμε αγώνες για την ελπίδα του λαού. Δεν δίνουμε παραισθήσεις και παραισθησιογόνα όπως κάνετε εσείς. Εμείς δεν προσκυνήσαμε τον καπιταλισμό. Εσείς προσκυνήσατε και υποταχθήκατε τον καπιταλισμό και τα μνημόνια» είπε ο κ. Παφίλης απαντώντας στην κριτική του κ. Τσακαλώτου πως «το λαϊκό κίνημα δεν θα συγχωρήσει το ΚΚΕ για την απελπισία που καλλιεργεί».

Η αρχή έγινε όταν ο υπουργός Οικονομικών στην κεντρική του τοποθέτηση επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα λέγοντας «διαφωνούμε για το πώς πάμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Εμείς λέμε ότι αυτό γίνεται όταν ο λαός σου δίνει 30% και σου λεει να τον προστατέψεις. Η ιδεολογία δεν αλλάζει με επιφοίτηση αλλά όταν ο κόσμος καταλάβει τις αλλαγές που φέρνει η αριστερή κυβέρνηση».

«Θα μας τρελάνετε; Τι υπηρετεί δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψηφίζετε; Την μεταφορά από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό;» απάντησε με την σειρά του ο κ. Παφίλης για να επανέλθει ο υπουργός λέγοντας «Δεν ξέρω ποιο είναι το επίπεδο του Μαρξισμού στο ΚΚΕ. Φοβάμαι όμως ότι διδάσκεστε μόνο τους δύο πρώτους τόμους του Μαρξ. Αν πηγαίνατε και στο 3ο τόμο θα διαβάζετε ότι ο Μάρξ μιλά για τους σιδερένιους νόμους και για την διαμεσολάβηση της ταξικής πάλης. Άρα νόμοι υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν».

Ο κ.Παφίλης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «καλό ταξίδι στον δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της φτώχειας για το λαό. Εμείς είμαστε μαζί με το λαό στο δρόμο της ανατροπής και των κοινωνικών επαναστάσεων».

Αναφορικά με το υπερταμείο , ο κ. Παφίλης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη δείγμα τι εννοεί όταν κάνει λόγο για “αξιοποίηση” με τις συμβάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών 14 αεροδρομίων».

Κάλεσε επίσης τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί με σαφήνεια σχετικά με το αν θα καταργήσει το Ταμείο εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα