ΚΚΕ – ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Το κλείσιμο της ΕΡΤ η αρχή ενός νέου κατήφορου

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου «κατήφορου» με το κλείσιμο της ΕΡΤ, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Θέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να καταγγείλουμε τη συγκυβέρνηση που χτες αιφνιδιαστικά άνοιξε το δρόμο για λουκέτα εξπρές σε φορείς του Δημοσίου και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δίνει τη δυνατότητα σε έναν υπουργό να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του.
Αρχή που έγινε την Τρίτη το βράδυ με την ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με εντολή του πρωθυπουργού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Δημήτρης Κουτσούμπας σε χθεσινή του ομιλία στην Λάρισα.«Καταγγέλλουμε το λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα στη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από τον 902, από τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ, ρίχνοντας το σήμα, βάζοντας την DIGEA να ρίξει το σήμα της ψηφιακής τηλεόρασης, επειδή μετέδιδε το πρόγραμμα των απεργών εργαζομένων της ΕΡΤ. Ήδη, καταθέσαμε στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για αρχή ενός «νέου κατήφορου», τονίζοντας ότι «πρέπει να σημάνει συναγερμός. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, άλλες επιχειρήσεις και πρώην ΔΕΚΟ είναι στρατηγικού χαρακτήρα για την οικονομία, για τη χώρα, για το λαό μας. Όχι μόνο δεν πρέπει να περάσουν σε χέρια ιδιωτών αλλά και πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, είναι δημόσιος πλούτος, κοινωνικά αγαθά».Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στο ΕΒΕΑ , τόνισε πως «ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς καμία συναίσθηση, χωρίς να αναλάβει την ευθύνη των κυβερνήσεων που συμμετείχε το κόμμα του, η ΝΔ και ο ίδιος, για την τεράστια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων που έχει συντελεστεί, με πρώτη απ’ όλες την εργατική δύναμη, αλλά και την καταστροφή πολλών μικρών επιχειρήσεων, οδηγώντας στην ανεργία και τη χρεοκοπία χιλιάδες εργαζόμενους».
Keywords
Τυχαία Θέματα