ΚΚΕ – Επίσημη γραμμή: Καμία ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – “Απομονώστε και τους δήθεν ανεξάρτητους”

Όχι ψήφος στη λογική του «μικρότερου κακού» σε σχέση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φωτογραφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η επίσημη γραμμή του ΚΚΕ προς τους ψηφοφόρους του κόμματος για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών μέσω καλέσματος της Κεντρικής Επιτροπής.

Αρχικά η Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως «θετικό

στοιχείο για το λαό, την ανοδική τάση σε 214 δήμους και η είσοδος στο β’ γύρο των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία».

Διευκρινίζοντας στη συνέχεια τι θα πρέπει να γίνει σε όσους δήμους και περιφέρειες δεν υπάρχει συνδυασμός του ΚΚΕ στο β΄ γύρο η Κεντρική Επιτροπή αναφέρει: «καλούμε το λαό, και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως “ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί”».

Προσθέτει, δε, στη συνέχεια ότι «η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του “μικρότερου κακού” στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές».

Στην ειδική αναφορά για τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ τονίζει ότι «τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επενδύουν ξανά στο φόβο, τον εκβιασμό ότι αν καταψηφιστούν, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» ενώ ειδική αναφορά γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο η ΚΕ σημειώνει ότι «οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ δεν τον φέρνουν σε πραγματική αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην απέναντι πλευρά από το λαό εγκλωβίζοντας και με τη διγλωσσία του ριζοσπάστες αγωνιστές, ότι τάχα μια δυνατή ευρωπαϊκή αριστερά θα εξανθρωπίσει την ΕΕ, όπως και προηγούμενα έλεγαν άλλα κόμματα».

Παράλληλα το ΚΚΕ σημειώνει ότι «τα κόμματα όπως η «Ελιά» και το «Ποτάμι» φτιάχνονται με τα ίδια παλιά υλικά και δηλώνουν διαθέσιμοι για συμμετοχή σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας» ενώ για τη Χρυσή Αυγή ζητά από τους ψηφοφόρους να την απομονώσουν καθώς «η εγκληματική της δράση προκύπτει από τη ναζιστική της ιδεολογία. Υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις σήμερα για να καταλάβει ο καθένας ότι είναι τσιράκια μεγαλοσυμφερόντων».

Original article: ΚΚΕ – Επίσημη γραμμή: Καμία ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – “Απομονώστε και τους δήθεν ανεξάρτητους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα