ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ! ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ ΜΕΛΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τη δυνατότητα συγχώνευσης της ΕΥΔΑΠ με την εταιρεία ύδρευσης της Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ μελετά η κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο υπουργείο Υποδομών έχει πέσει στο τραπέζι και μελετάται σοβαρά η πρόταση για ΕΥΔΑΠ και

ΕΥΑΘ , ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη ή για δημιουργία νέου ομίλου ύδρευσης με δραστηριότητα στις δύο μεγάλες πόλεις και στην περιφέρεια.

«Η ΕΥΔΑΠ είναι μία από τις πιο υγιείς εταιρείες της χώρας με κεφαλαιακή επάρκεια, γιατί συνέβαλε και το Δημόσιο σε αυτό, με πολλά κέρδη, με απόδοση μερισμάτων στους μετόχους και στο Δημόσιο, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Αναφέρθηκε παράλληλα στην ενεργοποίηση της ΕΥΔΑΠ Νήσων ώστε να σταματήσει η τροφοδοσία των νησιών από τους «νερουλάδες» και να αναλάβει το έργο η εταιρεία με τη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης και παραγωγής ενέργειας. «Κατά τη γνώμη μου είναι αναγκαία μία συνεργασία με την επίσης καλή εταιρεία ΕΥΑΘ, η οποία δεν έχει το αντίστοιχο know how και χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ», πρόσθεσε.

ΕΥΑΘ: Δεν υπάρχει κανένα επίσημο σχέδιο για συνεργασία ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Αρ. Πρωτ. 3220/12-09-2014) αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου για ενδεχόμενη συνεργασία – συγχώνευση ΕΥΑΘΕΥΔΑΠ, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι η πληροφόρηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. για το θέμα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα