Κίνα: Τουλάχιστον 118 νεκροί από σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ στην επαρχία Γκανσού

Τουλάχιστον 118 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό 5,9 Ρίχτερ που έγινε χθες Δευτέρα στην επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα της επαρχίας Γκανσού και της επαρχίας Τσινγκάι. Επιπλέον δεκάδες έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Άλλοι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στην πόλη Χαϊντόνγκ, στη γειτονική επαρχία Τσινγκάι. Σύμφωνα με το πρακτορείο

ειδήσεων Νέα Κίνα, σε κάποια χωριά έχουν διακοπεί η ύδρευση και η ηλεκτροδότηση.

Ο σεισμός -σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS)- προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, σπίτια κατέρρευσαν και οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έδωσε εντολή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν ζωές. Οι Αρχές έστειλαν μονάδες ειδικευμένες σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν, ενώ επικεφαλής της επαρχίας βρίσκονται καθ’ οδόν, πάντα κατά το πρακτορείο.

Η σεισμική δόνηση έγινε σε χαμηλό βάθος, 10 χιλιόμετρα από την επιφάνεια, στις 23.59 χθες Δευτέρα (17.59 ώρα Ελλάδας), κατά τα στοιχεία του USGS, που αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για την ισχύ του, αρχικά ανέφερε πως έφτανε τους 6,0 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Keywords
Αναζητήσεις
kina-toulachiston-118-nekroi-apo-seismiki-donisi-59-richter-stin-eparchia-gkansou.htm
Τυχαία Θέματα