Κηδεία Κωνσταντίνου: Οι “υψηλοί προσκεκλημένοι” από το εξωτερικό και την Ελλάδα

Η  σορός του  τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται τη Δευτέρα από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία, θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Η Οικογένεια του Κωνσταντίνου έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

-‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ-AXION HELLAS-ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

Πικραμμένος και Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι «η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη», μία αναβάθμιση που αποφασίστηκε επειδή στην Αθήνα θα βρεθούν για την κηδεία αρχηγοί κρατών. ΞΕΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣΣτην κηδεία του τέως βασιλιά θα παρευρεθεί  μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, πιθανόν η πριγκίπισσα Άννα. Μεγάλη θα είναι η εκπροσώπηση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, με την βασιλομήτωρα Σοφία και την αδελφή της Ειρήνη να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Παράλληλα, στην κηδεία θα παρευρεθούν ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, η σύζυγός του Λετίθια, οι αδελφές του Φίλιππου που είναι και ανιψιές του τέως, καθώς και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος από το Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκεται εξόριστος.Το παρών αναμένεται να δώσει και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, ξάδελφος του τέως βασιλιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Στην κηδεία θα παρευρεθούν επίσης μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας, ενώ πιθανή είναι επίσης η παρουσία της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας.ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ50 Έλληνες έχουν προσκληθεί. Μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, πολιτικοί και  επιχειρηματίες.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα