ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Στο “1135″ τηλεφωνούν οι πολίτες για όλα τα προβλήματα

Με μια τηλεφωνική κλήση στο «1135» χωρίς χρέωση, οι πολίτες της Κεφαλονιάς μπορούν να ενημερώνονται για θέματα ζημιών και συνεργείων ελέγχων, οικονομικής ενίσχυσης, δημόσιας υγείας, εκπαίδευσης και σχολικών κτιρίων, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο θέμα τους απασχολεί λόγω σεισμού.

Στην ίδια τηλεφωνική γραμμή οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν τυχόν ολιγωρία τοπικών ή κεντρικών φορέων για προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι αρμόδιοι της λειτουργίας της γραμμής έχουν κωδικοποιήσει

τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και οι υπάλληλοι θα παρέχουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Όλα τα αιτήματα και ερωτήματα που θα θέτουν οι σεισμόπληκτοι θα τα επεξεργάζεται ειδική ομάδα στελεχών της γραμμής «1135» η οποία θα επικοινωνεί με τις τοπικές υπηρεσίες στο νησί καθώς και κεντρικά προκειμένου να προωθούνται άμεσες λύσεις.

Τέλος, στη γραμμή θα υπάρχει δυνατότητα καταγραφής της εθελοντικής προσφοράς από πολίτες, επιχειρήσεις, φορείς και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα για την υποστήριξη της Κεφαλονιάς.
Η τηλεφωνική γραμμή, λειτουργεί από την Τρίτη επί 24ωρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα.
«Για το υπουργείο Υγείας η ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης των σεισμόπληκτων ήταν μονόδρομος, από τη στιγμή που δεχτήκαμε τη σχετική εισήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενημερώθηκε αμέσως ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν απόλυτα σύμφωνος, και η γραμμή είναι στη διάθεση των πολιτών» είπε κατά την παρουσίαση του «1135» η υφυπουργός Υγείας, κυρία Ζέττα Μακρή.

Original article: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Στο “1135″ τηλεφωνούν οι πολίτες για όλα τα προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα