“Κατερίνια παραιτήσου”, είπε ο Ευ.Τσακαλώτος στην Σαββαϊδου

Την παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έπειτα από σχετική οδηγία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και να της ζητήσει να διευκολύνει την κατάσταση και να παραιτηθεί από τη θέση της, έπειτα από την εμπλοκή της και την διπλή δίωξη
που της ασκήθηκε από τη δικαιοσύνη.Γιατί διώκεται η κ.Σαββαίδου

Με την ιδιότητα της υπόπτου για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία, καλείται να δώσει εξηγήσεις την επόμενη Τετάρτη στους εισαγγελείς, Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.
Η κυρία Σαββαϊδου, καλείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για υπόθεση που αφορά απόφασή της για να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 ετατ ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Και για πλημμέλημα…

Χθες, ποινική δίωξη σε βάρος της Αικατερίνης Σαββαΐδου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.Η κ. Σαββαΐδου βαρύνεται με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς στις 12 Ιανουαρίου 2015, σε προεκλογική περίοδο δηλαδή, παραχώρησε με σχετική απόφαση της στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερο του προβλεπομένου χρόνου, για να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα