Καρφιά Τσακαλώτου: Κάναμε λάθη στη διαπραγμάτευση!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος αναλαμβάνει το συντονισμό των διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους πιστωτές επικρίνει τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάναμε λάθη στην διαπραγμάτευση γι’ αυτό και βελτιώνουμε τον συντονισμό» παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών που αναλαμβάνει το συντονισμό των διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

«Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις και λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεστε δεν κάνετε λάθη» είπε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει: «Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γι’ αυτό λέμε την αλήθεια στο

λαό. Γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για τον συντονισμό και την βελτίωση της διαπραγμάτευσης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης πως η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε μόλις δύο μήνες παράταση του μνημονίου, αντί 6 μηνών που της πρότειναν οι εταίροι «για να στραγγαλίσει την επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή να στραγγαλίσει την Δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος. Γιατί είσαστε στην ίδια μεριά».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης είπε στον κ. Τσακαλώτο: «Μαθαίνετε, αλλά μαθαίνετε στου κασίδη το κεφάλι. Όταν σας λέγαμε ότι δεν θα πάρετε παράταση χωρίς λεφτά, μας λέγατε κινδυνολόγους».

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας μας έλεγε ότι δεν θέλει να υπογράψει ο Σαμαράς ούτε μία μέρα παράταση και έχει το θράσος να λέει ο Τσακαλώτος ότι δεν υπογράψαμε 6 μήνες; Το θράσος έχει όρια!»

Keywords
Τυχαία Θέματα