Καπνοβιομηχανία Γεωργιάδη: Πτωχεύει η πωλείται;

08:22 6/6/2013 - Πηγή: BankWars

Σήμερα συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θηβών η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η ιστορική καπνοβιομηχανία Γεωργιάδη, γνωστή από το σήμα αντινικότ «22». Η αίτηση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 16 Μαϊου αλλά οι εργαζόμενοι ζήτησαν αναβολή καθώς έχουν εμφανιστεί δύο επίδοξοι αγοραστές.

Πρόκειται για την τουρκική Seba που είχε ενδιαφερθεί για τη ΣΕΚΑΠ και από ένα fund, ελληνικών συμφερόντων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή αλλά περιμένουν έστω και την τελευταία στιγμή ένας από τους δύο ενδιαφερόμενους ή και οι δύο να καταβάλουν εγγυητικές ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση.

Το fund επιδιώκει την μεταβίβαση σε αυτό της εταιρείας πριν από την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης που έχει καταθέσει η διοίκηση και για την οποία η δικάσιμος έχει οριστεί για σήμερα. Από την άλλη, η τούρκικη Seba εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας μετά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης, πετυχαίνοντας καλύτερο τίμημα.

Η εταιρεία παραμένει εδώ και ένα χρόνο κλειστή. Οι 25 εργαζόμενοι είναι περίπου 13 μήνες απλήρωτοι και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Keywords
Αναζητήσεις
καπνοβιομηχανια γεωργιαδης
Τυχαία Θέματα