“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” κάτω από 300.000 ευρώ αξία…

upd: Δεν θα βγαίνουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τα σπίτια αξίας έως 300.000 ευρώ, ανεξάρτητα αν προστατεύονται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη, συμφώνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με τις τράπεζες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά το ΑΜΠΕ, εν όψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι διοικήσεις των τραπεζών συμφώνησαν με τον κ. Κοντονή να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών

πλειστηριασμών οι πρώτες κατοικίες, οι εξοχικές κατοικίες και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι του ύψους των 300.000 ευρώ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟ BANKWRS

Κατοικίες εμπορικής αξίας έως 300.000 ευρώ θα προστατεύονται από πλειστηριασμό.

Ενήμερος για την “άτυπη” απόφαση των τραπεζών είναι και ο αρμόδιος για το θέμα, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Η απόφαση λαμβάνεται εν όψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με στόχο την επιτυχία τους, τη στόχευση των εχόντων κακοπληρωτών και την εξασφάλιση της ανοχής της κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 11.5 δισ. ευρώ μέσω πλειστηριασμών για να επιτύχουν τους στόχους του SSM.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει κάθε χρόνο έως το 2019 να εκπλειστηριάζονται ακίνητα ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα