Κακή εξέλιξη η ενίσχυση του ευρώ, λέει ο Christian Noyer (ΕΚΤ)

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δεν είναι χαρούμενοι με την τελευταία άνοδο του ευρώ, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Christian Noyer.

«Είναι ξεκάθαρο πως όταν το ευρώ αρχίζει να ενισχύεται, δημιουργεί επιπλέον πτωτικές πιέσεις στην οικονομία και επιπρόσθετες πτωτικές πιέσεις στον πληθωρισμό. Και οι δύο περιπτώσεις δεν είναι εγγυημένες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Noyer σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Είναι σαφές πως δεν είμαστε πολύ χαρούμενοι αυτή τη στιγμή».

Το ευρώ έχει αυξηθεί 6,5% έναντι του δολαρίου στο τελευταίο έτος, πλήττοντας τη ζήτηση για ευρωπαϊκές εξαγωγές και οδηγώντας χαμηλότερα τις τιμές για τη νομισματική ένωση των 18. Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 0,8% τον Φεβρουάριο, αρκετά χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ για λίγο κάτω του 2%.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε πως η ΕΚΤ «είναι έτοιμη να δράση» εάν οι προοπτικές για την ευρωζώνη επιδεινωθούν ή εάν η οικονομία της πληγεί από μια επιβράδυνση αλλού στον κόσμο.

Ο Noyer δήλωσε πως «είναι πολύ ανοιχτός σε όλου του είδους τα εργαλεία» που θα μπορούσε να αναπτύξει η ΕΚΤ εάν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου γύρου χρηματοδότησης για τις τράπεζες ή και της αγοράς assets στις αγορές που δεν λειτουργούν ομαλά.

Original article: Κακή εξέλιξη η ενίσχυση του ευρώ, λέει ο Christian Noyer (ΕΚΤ).

Keywords
Τυχαία Θέματα