Κ. Ζαχαριάδης: «Να αποσυρθεί η τροπολογία για την εταιρεία Ανάπλαση»

Να αποσυρθεί η τροπολογία που αφορά τη σύνθεση της διοίκησης της εταιρείας Ανάπλαση Α.Ε., που έχει αναλάβει σημαντικά έργα του Δήμου Αθηναίων, ζητεί ο Κώστας Ζαχαριάδης, επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

«Είναι προφανές πως αυτό που επιχειρείται με την απόφαση αυτή είναι να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική Αρχή και παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο προτίθενται

να διενεργήσουν στην εταιρεία αυτή και τα πεπραγμένα της» τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης και καλεί τον κ. Μπακογιάννη να πάρει τώρα θέση.

Σημειώνει ακόμη ότι με την τροπολογία ο έλεγχος της εταιρείας περνά εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, καθώς απομακρύνεται από πρόεδρος του δ.σ. ο δήμαρχος Αθηναίων αλλά και τα 3/5 των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, καθεστωτική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμόρφωσε η ετυμηγορία των πολιτών στις 15 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Αθηναίων» τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης και επισημαίνει ότι η εταιρία είχε στην ευθύνη της έργα, όπως ο «Μεγάλος Περίπατος» της Πανεπιστημίου, η Βασιλίσσης Όλγας «και άλλα έργα -πιθανά σκάνδαλα- αλλάζει χέρια λίγες μέρες πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο».

«Ας το καταλάβουν, ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι πια στο κυριακάτικο μενού της οικογένειας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Αναζητήσεις
k-zachariadis-na-aposyrthei-i-tropologia-gia-tin-etaireia-anaplasi.htm
Τυχαία Θέματα