Κ. Σαββαΐδου στο ΣτΕ: “Με έδιωξαν για πολιτικούς λόγους” – Το καλοκαίρι η απόφαση

21:28 2/3/2017 - Πηγή: BankWars

Συζητήθηκε ενώπιον του Γ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου, με την οποία ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της στις 22 Οκτωβρίου 2015.

Στην προσφυγή της, η κ. Σαββαίδου υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι μη νόμιμη καθώς δεν προηγήθηκε όπως προβλέπει η νομοθεσία σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, ενώ παράλληλα παραβιάστηκε και ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας αφού πρόκειται

για μια ατομική διοικητική πράξη, η οποία έπρεπε να έχει ειδική αιτιολογία, ενώ θα έπρεπε να είχε κληθεί προηγουμένως να παρέχει εξηγήσεις (ακρόαση).

Παράλληλα, τονίζει ότι η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας, δεδομένου ότι εκδόθηκε όχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, για το λόγο ότι η αιτούσα δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Η απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Γ’ τμήματος του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της αποπομπής της κ. Σαββαίδου θα εκδοθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Η Αικατερίνη Σαββαΐδου ανέφερε ότι έκλεισε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος της που αφορούσε την παροχή χρονικού περιθωρίου ενός έτους αντί ενός μήνα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για να αποδώσουν στο δημόσιο ποσοστά που εισέπρατταν επί της αξίας των διαφημίσεων.

Με το υπ΄ αριθμ 1338/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κρίθηκε ότι να μην γίνει σε βάρος της κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και να μην παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τέλεσε την αποδιδόμενη αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα