Κ. Μίχαλος: Το μεγαλύτερο αγκάθι στην ανάκαμψη της οικονομίας είναι η αβεβαιότητα

Το περιβάλλον αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τον χαιρετισμό του στο 25ο ετήσιο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνο-αμερικανικό

Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας λέγεται αβεβαιότητα. «Παρά το θετικό μήνυμα της αύξησης του ΑΕΠ, η σταθερότητα κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζει το εγχώριο κλίμα. Η συνεχιζόμενη διελκυστίνδα με την τρόικα, η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και οι υπαναχωρήσεις των εταίρων, ως προς την περαιτέρω μείωσή του, αλλά και το εκλογικό σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και μήνες, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργούν ένα περιβάλλον αβεβαιότητας» τόνισε.

Όπως συμπλήρωσε, το περιβάλλον αυτό «προκαλεί ανησυχία στις αγορές, αποτρέπει υποψήφιους επενδυτές, παγώνει επιχειρηματικά σχέδια και πρωτοβουλίες».

Επίσης μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη στάση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία όπως υποστήριξε «μπορεί να χαρακτηριστεί αν όχι ως εχθρική, τουλάχιστον ως μη φιλική προς τη χώρα μας. Η γερμανική κυβέρνηση είναι αυτή που απαιτεί να κάνει η χώρα μας ό,τι αυτή δεν κάνει στη δικής της.».

Keywords
Τυχαία Θέματα