ΙΤΑΛΙΑ: Αναβρασμός στις τράπεζες – Οι επόμενες κινήσεις Unicredit – Monte dei Paschi

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί στις ιταλικές τράπεζες, καθώς αναζητείται ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να λυθεί το μείζον ζήτημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το οποίο απείλησε την Ευρώπη με τραπεζική κρίση.

Η Unicredit εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, , καθώς οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα δεν θα είναι αρκετές ώστε να «ικανοποιήσουν» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,

όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ο πρόεδρος της τράπεζας, Gieseppe Vita.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας πούλησε την Τρίτη ποσοστά μειοψηφίας που κατείχε σε δύο μονάδες, έναντι 1,1 δισ. ευρώ, καθώς ο νέος CEO άρχισε να κινείται για την ισχυροποίηση του κεφαλαίου της UniCredit ήδη από την πρώτη μέρα στην νέα του θέση.

Στο μέτωπο της Monte dei Paschi, η οποία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, μεταξύ των ιταλικών τραπεζών, η JP Morgan είναι έτοιμη να χορηγήσει δάνειο – γέφυρα, ύψιους 7 δισ. ευρώ στο «όχημα» που θα εξαγοράσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας.

Πάντως η ιταλική κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί η βέλτιση λύση και θα αποφευχθεί μια τραπεζική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα