Ιστορική συνέντευξη του Πάπα Φραγκίσκου στην La Repubblica

Ιστορική συνέντευξη -την πρώτη σε ημερήσια εφημερίδα- παραχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος στη La Repubblica. «Ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει διάλογος χωρίς προκαταλήψεις με όποιον χαρακτηρίζεται λαϊκός, για να διανύσουμε μαζί ένα κομμάτι του δρόμου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ποντίφικας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε γραπτώς σε ερωτήσεις που του υπέβαλε ο Εουτζένιο Σκάλφαρι, ιδρυτής και αρθρογράφος της εφημερίδας La Repubblica -δεύτερη σε κυκλοφορία σε ιταλικό επίπεδο.

Ανάμεσα σε άλλα, ο ποντίφικας είπε ότι «η ελεημοσύνη του Θεού δεν γνωρίζει όρια»

και πρόσθεσε ότι «το βασικό ζητούμενο, για όποιον δεν φέρει μέσα του την πίστη, είναι να υπακούει στην συνείδησή του».

«Είναι αμαρτία να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες;» ρώτησε ο ιδρυτής της εφημερίδας.

Ο Πάπας απάντησε: «Πρέπει να καταλάβουμε τι εννοούμε, διότι οι χριστιανοί δεν κατέχουν την αλήθεια, από την στιγμή που τους δωρίζεται από τον Θεό και για τον λόγο αυτό πρέπει συνεχώς να ζητούν την ανανέωση αυτού του δώρου».

Αναφερόμενος στο Ολοκαύτωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πάπας είπε: «Δεν θα είμαστε ποτέ αρκετά ευγνώμονες προς τους εβραίους αδελφούς μας, ως Εκκλησία και ως ανθρωπότητα, για το ότι κατάφεραν να διατηρήσουν την πίστη μετά τις τρομερές δοκιμασίες του παρελθόντος».

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε ότι «η συνάντησή του με τον Χριστό δεν θα είχε καταστεί ποτέ δυνατή χωρίς την Εκκλησία, η οποία φυλάσσει έναν θησαυρό».

Την Εκκλησία, υποστήριξε ο ποντίφικας «πρέπει να την αγαπάμε σαν μητέρα». Στο εσωτερικό της Εκκλησίας είμαστε όλοι ίδιοι, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα