Ισοπέδωσαν την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κατάληψη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ η οποία αποτέλεσε το ορμητήριο των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στα χθεσινά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τη συμπλήρωση των 10 ετών από τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου. Κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε στο χώρο, από τις υποδομές μέχρι και τον εξοπλισμό της Σχολής.

Οι νεαροί ταραξίες έχουν σπάσει

τζαμαρίες, έχουν κλέψει υπολογιστές και εκτυπωτές από τα γραφεία των καθηγητών, έχουν σπάσει μάρμαρα, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ έχουν τοποθετήσει θρανία στα σκαλοπάτια ανάμεσα στους ορόφους.

Στο περιβάλλοντα χώρο της Θεολογικής, έβαλαν φωτιά σε θρανία και πίνακες.

Ο αντιπρύτανης Θεόδωρος Λαόπουλος μαζί με προσωπικό της Σχολής, βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών.

«Η αστυνομία και η εισαγγελία είχε ενημερωθεί για την κατάσταση. Χθες το βράδυ αργά μετά Τία καταστροφές και τις λεηλασίες χρειάστηκαν δέκα λεπτά στην Αστυνομία για να μπει και να εκκενώσει τους χώρους που γίνονταν τα επεισόδια. Δυστυχώς αυτό έγινε αργά. Η αστυνομία μπορεί. Ζητάμε την προστασία της Ελληνικής πολιτείας», τόνισε ο κ. Λαόπουλος.



Κλειστή θα παραμείνει σήμερα και τη Δευτέρα η Θεολογική Σχολή. Να σημειωθεί πως σοβαρές ζημιές υπέστη και εργοτάξιο του μετρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα