Ιράκ: Οδεύουν στη Βαγδάτη οι αντάρτες – Αιματοχυσία χωρίς τέλος

Δραματικές ώρες στο Ιράκ. Τουλάχιστον 44 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε από επίθεση των τζιχαντιστών κατά κέντρου κράτησης της αστυνομίας στην Μπακούμπα, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, δήλωσαν σήμερα ιατρικές πηγές και πηγές στις δυνάμεις ασφάλειας.

Εκπρόσωπος του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε ότι οι κρατούμενοι σκοτώθηκαν από αντάρτες, ενώ άλλοι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι κρατούμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν.

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης

της κυρίως σιιτικής νότιας ιρακινής επαρχίας Ντι Καρ δήλωσε σήμερα ότι η περιοχή του έχει αποστείλει 5.000 εθελοντές για να σταματήσουν την προέλαση σουνιτών τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας. Συνολικά 70.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει εθελοντές στην επαρχία αυτή και εκπαιδεύονται σε κέντρα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά γι’αυτούς, πρόσθεσε ο Αλ Νασίρι.

Παράλληλα αξιωματούχοι του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας στο Μπαϊτζί δήλωσαν σήμερα ότι έκλεισαν το δυιλιστήριο και απομάκρυναν το ξένο προσωπικό από αυτό. Οι ίδιοι βεβαίωσαν ωστόσο ότι το ντόπιο προσωπικό παραμένει στο διυλιστήριο και ότι ο στρατός εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Original article: Ιράκ: Οδεύουν στη Βαγδάτη οι αντάρτες – Αιματοχυσία χωρίς τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα