ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ: Διασφάλιση των ελληνικών ιπποδρομιών ζητούν από το ΤΑΙΠΕΔ οι φορείς

20:19 4/8/2014 - Πηγή: BankWars

Για την απρόσκοπτη συνέχιση των ελληνικών ιπποδρομιών, ζητούν οι ιπποδρομιακοί φορείς να μεριμνήσει το ΤΑΙΠΕΔ, ορίζοντας το ως ρητή υποχρέωση στον επενδυτή.

Με επιστολή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ζητούν να διασφαλιστούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην επένδυση στον ελληνικό ιππόδρομο ολοκληρώνοντας ομαλά και άμεσα την διαγωνιστική διαδικασία.

Ειδικότερα, η επιστολή αναφέρει:

“ΠΡΟΣ: Διοικητικό Συμβούλιο ΤΑΙΠΕΔ

Κοιν: 1) Πρωθυπουργό κ. Α.. Σαμαρά

(υπόψιν Διευθυντή κ. Κ. Μπούρα)
2) Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλο
3) Γραφείο Προέδρου Σύριζα κ. Α. Τσίπρα
4) Γραφείο Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη
5) Υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλα
6) Υπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό

ΘΕΜΑ: Η κρισιμότερη χρονική στιγμή για την τύχη του ελληνικού ιπποδρόμου και την χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος

Αξιότιμοι κύριοι,

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι διανύουμε την τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, θεωρούμε σκόπιμο να σας επιστήσουμε την προσοχή, ώστε να αποφευχθούν ενέργειες (προμελετημένες ή μη) που θα καθυστερήσουν την διαγωνιστική διαδικασία ή ακόμη και θα την “τινάξουν στον αέρα” και κατά συνέπεια θα θέσουν σε απόλυτο κίνδυνο τη διεξαγωγή των ελληνικών ιπποδρομιών. Καλείστε να χειριστείτε την υπόθεση της αποκρατικοποίησης του ελληνικού ιπποδρόμου και να λάβετε αποφάσεις, οι συνέπειες των οποίων θα είναι καθοριστικές για το μέλλον και την προοπτική του συγκεκριμένου κλάδου. Καλείστε να δικαιώσετε την στήριξη, υπομονή, ανοχή που επιδείξαμε τα τελευταία χρόνια αναμένοντας την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως προβαίνουμε στην αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής αυτή την τελευταία -πλην όμως κρισιμότερη περίοδο για την τύχη του συγκεκριμένου κλάδου-, καθώς συμπληρώνουμε τριάμισι χρόνια από την απόφαση που έλαβε το Ελληνικό Δημόσιο για την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ. Γνωρίζετε ήδη πολύ καλά αλλά κρίνουμε απαραίτητο να αναφερθούμε ακόμα μια φορά στις τραγικές συνέπειες που αυτή η καθυστέρηση επέφερε στον χώρο. Ο ελληνικός ιππόδρομος βρίσκεται σε διαρκή ύφεση, απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, το ζωικό δυναμικό έχει περιορισθεί σημαντικά και ο τζίρος έχει μειωθεί σε αξιοσημείωτο βαθμό (σχεδόν 80%).

Διανύουμε κυριολεκτικά το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού, καθώς η έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης του ΟΔΙΕ έχει οριστεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει γνωστοποιηθεί από τον Απρίλιο του 2013 και δεν νοείται να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην διαγωνιστική διαδικασία, γιατί θα σημάνει αυτόματα και τον θάνατο του ελληνικού ιπποδρόμου.
Επιπλέον καθυστέρηση οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο του ελληνικού ιπποδρόμου που θα επιφέρει εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα:
1. Θα οδηγήσει ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο στον μαρασμό,
2. 2.500 εργαζομένους που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό στην ανεργία,
3. 900 άλογα περίπου στον δρόμο, από τα οποία τα 400 σταυλίζονται στις εγκατάστασεις του ιπποδρόμου και τα υπόλοιπα (πώλοι, τοκάδες, επιβήτορες) σε ιπποφορβεία,
4. ένα μοναδικό άθλημα σε μαρασμό.
Το κόστος από την παραμικρή καθυστέρηση θα έχει παράπλευρες οικονομικές απώλειες για το κράτος:
- απώλεια εσόδων από φόρους, ΦΠΑ
- απώλεια εσόδων από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία,
- απώλεια θέσεων εργασίας και του συνόλου του κύκλου εργασιών

Αδυνατούμε επομένως να κατανοήσουμε τα δημοσιεύματα εκείνα που προεξοφλούν την ακύρωση του διαγωνισμού, αφού μετά κόπων και βασάνων, φτάσαμε επιτέλους στον χρονικό εκείνο σημείο, στην απόφαση εκείνη που θα ορίσει τις τύχες όλων των προαναφερόμενων. Συγκεκριμένα, σε αυτή την τελευταία φάση το ΤΑΙΠΕΔ έχοντας τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες δημοσιότητας τα τελευταία 3 χρόνια προς κάθε πιθανό επενδυτή, πρέπει να μεριμνήσει, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς ένα εγχείρημα που ήδη έχει καθυστερήσει πολύ και έχει εξαντλήσει τις αντοχές όλων των εμπλεκομένων.

Το ενδεχόμενο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός θα δυναμιτίσει τον ελληνικό ιππόδρομο και θα επαληθεύσει τις φήμες που θέλουν κάποιους για μελλοντικό ίδιον όφελος να δημιουργούν εμπόδια στην ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται την πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια που καταβάλλαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες και φορολογούμενοι, με προσωπικό κόστος, προκειμένου να κρατήσουμε ζωντανό τον ελληνικό ιππόδρομο.

Είναι απολύτως σαφές πως η τρέχουσα περίοδος δεν επιτρέπει την παραμικρή αστοχία από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ. Η επιτυχής και ταχύτατη έκβαση του διαγωνισμού, πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία εκκαθάρισης του ΟΔΙΕ στις 30 Σεπτεμβρίου -άρα κλείσιμο του ελληνικού ιπποδρόμου- είναι μονόδρομος για την συνέχιση και ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών.

Καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ και εσάς προσωπικά

Α. να μεριμνήσετε για την απρόσκοπτη συνέχιση των ελληνικών ιπποδρομιών ορίζοντας το ως ρητή υποχρέωση στον επενδυτή
Β. να διασφαλίσετε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην επένδυση στον ελληνικό ιππόδρομο ολοκληρώνοντας ομαλά και άμεσα την διαγωνιστική διαδικασία.

Η επιτακτική ανάκγη για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού με στόχο την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών και όλων των παρελκόμενων οφελών για το ελληνικό κράτος που αυτές συνεπάγονται είναι σαφής και δεν επιδέχεται καμίας αναβολής και για κανένα λόγο. Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε μέχρι να φτάσουμε στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Σε αυτό το πλαίσιο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να πυρπολήσει την προσπάθεια όλων μας και θα αξιοποίησουμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχει ο νόμος, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη θέση μας και να προστατεύσουμε την ουσία της επικείμενης επένδυσης

Για τους ιπποδρομιακούς φορείς

Ε.Ι.Δ.Ι.Ε.

Ε.Π.Δ.Ι.

Σ.Α.Δ.Ι.Ι.”.

Keywords
Τυχαία Θέματα