Ηπια ανοδικά το χρηματιστήριο εν μέσω έντονης επιφυλακτικότητας

12:00 8/1/2024 - Πηγή: BankWars

Με πολύ προσεκτικά βήματα και επιλεκτικές κινήσεις προσπαθεί να εδραιώσει την παρουσία του το Χρηματιστήριο Αθηνών πάνω από τις 1.310 μονάδες, με τις συναλλαγές όμως να είναι σε χαμηλά επίπεδα και η επιφυλακτικότητα σε υψηλά.

Η εγχώρια αγορά δείχνει να ακολουθεί το μοτίβο των τελευταίων ημερών, με μικρές και σταθερές ανοδικές κινήσεις, οι οποίες επιτρέπουν και τις μικροδιορθώσεις τίτλων. Στη μεγάλη εικόνα όμως έχει αποκτήσει ένα σταθερό ανοδικό ρυθμό, δίχως εξάρσεις και με όλο και περισσότερους τίτλους να συμμετέχουν στην πορεία προς τα υψηλά του 2023, ήτοι

στις 1.350 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο +031% στις 1.315 μονάδες έχοντας υψηλό στις 1.315,76 μονάδες και χαμηλό τις 1.313,44 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 22 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 6,4 εκατ. τεμάχια  

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ συνεχίζει την καλή πορεία της με κέρδη 2,37% σήμερα, με τις Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Jumbo να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, Πειραιώς, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ALpha Bank, Aegean, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΟΤΕ, Motor Oil και Cenergy, χωρίς όμως καμία να χάνει πάνω από 0,8%, με τις Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Eurobank να μην έχουν ακόμη πρόσημο.

Keywords
Αναζητήσεις
ipia-anodika-to-chrimatistirio-en-meso-entonis-epifylaktikotitas.htm
Τυχαία Θέματα