ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΑΠΕΙΛΟΥΝ GAZPROM ΚΑΙ ROSNEFT – “ΑΝΟΗΣΙΕΣ” ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Οποιαδήποτε απόπειρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει ταξιδιωτική απαγόρευση στον επικεφαλής της Rosneft Ίγκορ Σετσίν θα ήταν «ανόητη» και θα έπληττε τους δυτικούς εταίρους της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας περισσότερο από την ίδια, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.

«Ελπίζω ότι πρόκειται για κενές απειλές», δήλωσε ο Μιχαήλ Λεοντίεφ απαντώντας σε ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο ο Σετσίν θα περιλαμβάνεται στους 13 ρώσους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις για τον

ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

«Είναι ανόητο, μικροπρεπές και προφανές σαμποτάζ των ιδίων πάνω απ’ όλα», δήλωσε ο Λεοντίεφ. «Πιστεύω ότι θα επηρεάσει κυρίως τους επιχειρηματικούς εταίρους της Rosneft στη Δύση με έναν εκπληκτικό τρόπο».

Η εφημερίδα Bild ανέφερε σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε τουλάχιστον 13 υψηλόβαθμους αξιωματούχους στους τομείς της πολιτικής και της οικονομίας της Ρωσίας.

Επικαλούμενη διπλωμάτες στην Ουάσινγκτον και στις Βρυξέλλες, η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα τα ονόματα του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, καθώς και του Αλεξέι Μίλερ, διευθύνοντα συμβούλου της Gazprom, αλλά και του Ίγκορ Σετσίν, επικεφαλής της Rosneft.

Οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις κυρώσεις αυτές τη Δευτέρα, στη διάρκεια ενός έκτακτου συμβουλίου τους στις Βρυξέλλες.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο της Bild, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε ότι «συνεχίζονται οι συζητήσεις (για το θέμα)». «Δεν υπάρχει λόγος να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα στην μέση των διαπραγματεύσεων. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ξεκάθαρη, κοινή θέση», πρόσθεσε.

Original article: ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΑΠΕΙΛΟΥΝ GAZPROM ΚΑΙ ROSNEFT – “ΑΝΟΗΣΙΕΣ” ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα