ΗΠΑ: Έρευνα για τα αίτια της ενδόρρηξης στο «Titan» αρχίζει το λιμενικό

Έρευνες για τα αίτια της ενδόρρηξης του βαθυσκάφους «Τιτάνας» ενώ κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του «Τιτανικού», που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε επιβατών του, αρχίζει το λιμενικό των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε χθες Κυριακή.

Ο επικεφαλής ερευνητής του αμερικανικού λιμενικού και αρμόδιος για τη συγκεκριμένη έρευνα Τζέισον Νιούμπαουερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, δήλωσε ότι βασικός στόχος των ερευνών είναι να αποφευχθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό, κάνοντας τις κατάλληλες συστάσεις για

τη βελτίωση της ασφάλειας του ναυτιλιακού τομέα παγκοσμίως.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική συγκέντρωση στοιχείων, κυρίως «των συντριμμιών από το σημείο του περιστατικού», ενώ σημείωσε ότι το λιμενικό βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειες των πέντε θυμάτων για το ενδεχόμενο εντοπισμού ανθρώπινων λειψάνων.

Μετά την έρευνά του το λιμενικό των ΗΠΑ ενδέχεται, «αν κριθεί απαραίτητο», να συστήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Να σημειωθεί πως η ανακοίνωση αυτή έγινε μία ημέρα αφού το Γραφείο Ασφάλειας των Μεταφορών του Καναδά (BST) επεσήμανε ότι άρχισε «έρευνα για την ασφάλεια (…) σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό που αφορά το πλοίο “Polar Prince”», από το οποίο το βαθυκάφος «Τιτάνας» ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του «Τιτανικού».

Υπενθυμίζεται ότι το υποβρύχιο «Τιτάνας», ένα βαθυσκάφους περίπου 6,5 μέτρων, καταδύθηκε στις 18 Ιουνίου με προορισμό το ναυάγιο του «Τιτανικού» στον βόρειο Ατλαντικό, και θα έπρεπε να αναδυθεί επτά ώρες αργότερα. Ωστόσο, έχασε την επαφή με το πλοίο “Polar Prince” λιγότερες από δύο ώρες μετά την αναχώρησή του.

Οι πέντε επιβάτες του σκοτώθηκαν από την «καταστροφική ενδόρρηξη» που σημειώθηκε, όπως επεσήμανε την περασμένη Πέμπτη το αμερικανικό λιμενικό. Κάποια συντρίμμια εντοπίστηκαν περίπου 500 μέτρα από το ναυάγιο του «Τιτανικού», σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-erevna-gia-ta-aitia-tis-endorrixis-sto-titan-archizei-to-limeniko.htm
Τυχαία Θέματα