ΗΠΑ: Αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία και ζητούν άμεσα να σχηματίσουν κυβέρνηση

Οι ΗΠΑ κάλεσαν με ανακοίνωση τους, μέσω Στέιτ Ντιπάρντμεντ, τα πολιτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ να σχηματίσουν άμεσα νέα κυβέρνηση ώστε να τερματιστεί άμεσα η πολιτική κρίση στη χώρα διότι σε αντίθετη περίπτωση θα τεθεί σε κίνδυνο η ενσωμάτωση της στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Η ανακοίνωση του υπηρεσιακού εκπροσώπου Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ έχει ως εξής:

«Μαζί με τους συμμάχους

μας στο ΝΑΤΟ και τους εταίροι μας στην ΕΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά την διαδικασία του σχηματισμού κυβέρνησης στη Μακεδονία που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 11η Δεκεμβρίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τους ηγέτες της Μακεδονίας για να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, κατά τρόπο σύμφωνο με το Σύνταγμα και τις φιλοδοξίες της Mακεδονίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης που θα ειναι δεσμευμένη στο κράτος δικαίου και την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και θα βοηθήσει στον τερματισμό μιας πολιτικής κρίσης που έχει εμποδίσει σοβαρά τη δημοκρατική και οικονομική ανάπτυξη και την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν όλα τα μέρη να θέσουν το συμφέρον της Μακεδονίας και των πολιτών της πάνω απ ‘όλα, να συνεργαστούν εποικοδομητικά, και να εφαρμόσουν πλήρως όλες τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της συμφωνίας Przino”.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα